Várakozási engedély kiadása

VÁRAKOZÁSI ENGEDÉLY
.  
Várakozási engedélyt azon orvosok kérhetnek, akik részt vesznek Nyíregyháza közigazgatási területén sürgősségi orvosi ellátásban. A sürgősségi orvosi ellátást is végző orvosok névjegyzékét – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály Járási Tiszti Főorvos által javasolt feltételek alapján - az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezeti.
.  
A névjegyzékben szereplő orvosok részére – kérelemre - a jegyző várakozási engedélyt állít ki.
.  
Felhívjuk figyelmüket, hogy a várakozási engedély önmagában nem jogosít fel Nyíregyháza város fizető parkolóhelyeinek igénybevételére, azt csak a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 44/2006.(XI.28.) KGY rendelete alapján lehet használni.
.  
A sürgősségi betegellátást végző háziorvos alkalmanként legfeljebb 1 óra időtartamra kedvezményesen használhatja a fizető parkolókat az alábbiak szerint:
.  
A várakozás időtartamára a jegyző által kiadott várakozási engedélyt, a NYÍRVV Nonprofit Kft. által kiadott parkolóbérletet és óratárcsát kell az első szélvédő mögött elhelyezni. Az óratárcsán a várakozás kezdetének időpontját kell beállítani. A bérletet a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában lehet megvásárolni. A megvásárláshoz szükséges a jegyzői hatáskörben kiadott sürgősségi betegellátáshoz kapcsolódó praxisjogot engedélyező határozat és feladat-ellátási szerződés, a várakozási engedélyről szóló határozat, valamint a jármű forgalmi engedélye.
.  
Felhívjuk figyelmüket, hogy a várakozási engedéllyel is tilos ott várakozni, ahol a Közúti Közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II.15.) KPM-BM együttes rendelete alapján MEGÁLLNI TILOS!!!
.  
A várakozási engedély kiadására irányuló eljárás ügyintézési ideje 30 nap.
.  
A várakozási engedély érvényessége egy naptári év, azaz január 1-től december 31-ig.
.  
A várakozási engedély iránti kérelmet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Igazgatási Osztályához kell benyújtani.
.  
A kérelem beadásához rendelkezésre áll az alábbi nyomtatvány, melyet vagy elektronikusan kitöltve, kinyomtatva, vagy kinyomtatva és kézzel kitöltve tud hatóságunkhoz eljuttatni ügyfélfogadási időben személyesen vagy postai úton, illetve elektronikusan epapír (epapir.gov.hu) szolgáltatáson keresztül.
.  
.  
A dokumentum elektronikusan is kitölthető.  
.  
A gyorsabb ügyintézés érdekében kérjük, részesítse előnyben az elektronikus, illetve a telefonon történő kapcsolattartást. Amennyiben személyes ügyintézést tart szükségesnek, időpontfoglalás előtt kérjük, telefonon egyeztessen ügyintézőinkkel.
.  
Kérdés esetén telefonon a 42/524-524/183 melléken állunk rendelkezésükre munkaidőben.