Elszállított gépjárművek

Tájékoztató!
A közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. §-ában foglaltak alapján a felügyelő a helyi közúton közterület-használati engedély nélkül tárolt, hatósági jelzéssel nem rendelkező azon jármű-vet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, elszállítással eltávolíthatja.
Az elszállított gépjárművek kiváltásának helye:
Moravecz Autó Kft. 4400 Nyíregyháza, Kosztolányi Dezső u. 3. 
telefonszám: +36 (30) 239-6912 
e-mail: info@moraveczauto.hu; moravecz@netra.hu
.. . 
A Közterület-felügyelet a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Kftv.) 20. §-ában foglaltak alapján 2023. június 6-án az alábbi gépjárművet szállíttatta el közterületről:
  forgalmi rendszám a jármű színe, gyártmánya, típusa elszállítás helye
1.   kék színű Mercedes 210 Kinizsi P. u.
A Közterület-felügyelet a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Kftv.) 20. §-ában foglaltak alapján 2023. június 15-én az alábbi gépjárművet szállíttatta el közterületről:
  forgalmi rendszám a jármű színe, gyártmánya, típusa elszállítás helye
1.   szürke színű Peugeot 206 Őz köz
A Közterület-felügyelet a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Kftv.) 20. §-ában foglaltak alapján 2023. július 05-én az alábbi gépjárműveket szállíttatta el közterületről:
  forgalmi rendszám a jármű színe, gyártmánya, típusa elszállítás helye
1.   zöld színű Seat Cordoba Bodrogi u. 69.
 
A Közterület-felügyelet a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény (továbbiakban: Kftv.) 20. §-ában foglaltak alapján 2023. november 30-án az alábbi gépjárművet szállíttatta el közterületről:
  forgalmi rendszám a jármű színe, gyártmánya, típusa elszállítás helye
1.   piros színű Ford Escort Honvéd u. 61.
A kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására, a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre vonatkozó szabályokról szóló 55/2009. (X. 16.) IRM rendelet (továbbiakban: rendelet) mellékletében meghatározottak alapján 
- az elszállítás költsége
a) személygépkocsi vagy pótkocsija, továbbá motorkerékpár és pótkocsija, valamint segédmotoros kerékpár esetén 17.250 Ft 
- a tárolás, őrzés költsége: 1.200 Ft/nap.
.. 
A Kftv. 20. § (5) bekezdése kimondja, ha a tulajdonos (üzemben tartó) a felszólítás ellenére az elszállított járművet az elszállítástól számított hat hónapon belül nem veszi birtokba, a felügyelet a járművet a rendeletben foglalt feltételek szerint értékesítheti vagy más módon hasznosíthatja. A rendelet 17. § (7) bekezdése szerint azt a járművet, amely hulladékká vált (elhasználódott), regisztrált bontó-hulladékkezelő részére kell átadni.