NEM LAKÁS CÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI HELYISÉGEK BÉRBEADÁSA, ELADÁSA;
EGYÉB ÖNKORMÁNYZATI INGATLANOK HASZNOSÍTÁSA, ÉRTÉKESÍTÉSEVonatkozó jogszabály

Önkormányzati rendeletek alapján:

5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelet a 2013. évi költségvetésről és a költségvetés vitelének szabályairól szóló rendelet.

48/2012. (XII.14.) önkormányzati rendelet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról.

9/2001. (III.01.) önkormányzati rendelet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendelete a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről szóló 12/1998. (IV.1.) KGY rendelet módosításáról és egységes szerkezetű szövegének meghatározásáról (egységes szerkezetben a 28/2003. (V.29.), az 54/2005.(XII.22.) KGY és a 30/2010. (XI.12.) önkormányzati rendelettel)

9/2011. (III.10.) önkormányzati rendelet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról (egységes szerkezetben a 34/2011.(IX.22.), 27/2012.(VII.2.), a 38/2012.(X.24.) és a 9/2013.(II.15.) önkormányzati rendelettel)

27/2003. (V.29.) önkormányzati rendelet a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről.


Polgármesteri Hivatal illetékes irodája

VAGYONGAZDÁLKODÁSI OSZTÁLY

Ügyfélfogadás helye

Polgármesteri Hivatal, Nyíregyháza, Kossuth tér 1. „D” ép. I. em.

Ügyfélfogadás ideje

Hétfő 8:00-12:00 13:00-16:30

Kedd 8:00-12:00

Szerda 8:00-12:00 13:00-16:30

Csütörtök nincs ügyfélfogadás

Péntek 8:00-12:00

e‐mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nem lakás célú helyiségek bérbeadása I.


Ön, mint ügyfél szeretné Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlant bérbe venni. Az ügyintéző pályázati felhívást készít, amit megjelentet a médiában. Összegyűjti a beérkezett pályázatokat, és megszervezi a bérleti díjra vonatkozó licitálást. A bérleti szerződés előkészítése a jogtanácsos feladata. Ezután kerül sor a nyertes pályázóval a bérleti szerződés megkötésére.

Nem lakás célú helyiségek bérbeadása  II.

Ön, szeretné az Ön által bérelt az Önkormányzat tulajdonát képező helyiség egy részét albérletbe adni. Ehhez írnia kell egy kérelmet a Vagyongazdálkodási Osztályhoz, melyet az ügyintéző átvesz, a vonatkozó jogszabályok alapján meghatározza feltételeket. Amennyiben Ön ezeket a feltételeket elfogadja, illetve teljesíti, az ügyintéző elkészíti a hozzájárulást, és megküldi az Ön részére.

Nem lakás célú helyiségek bérleti jog átírása.

Ön, szeretné az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlan bérlőjétől a bérleti jogot átvenni. A bérlővel kötött bérleti jog átruházására irányuló szerződés alapján kérelmet kell írnia a Vagyongazdálkodási Osztály részére. Az ügyintéző a vonatkozó jogszabályok alapján meghatározza a feltételeket. Amennyiben Ön ezeket a feltételeket elfogadja, illetve teljesíti, az ügyintéző megköti Önnel az ingatlan bérleti szerződését.

Nem lakás célú helyiségek bérleti szerződés felmondása.


Ön, szeretné felbontani az Önkormányzat tulajdonában álló ingatlan bérbeadására kötött helyiségbérleti szerződését. Ehhez kérelmet kell írnia a Vagyongazdálkodási Osztály részére a helyiségbérleti jogáról való lemondás vonatkozásában. Az ügyintéző a kérelmet elbírálja és elfogadja, majd a vonatkozó jogszabályok értelmében a helyiséget birtokba veszi, ezzel egy időben felbontja Önnel a bérleti szerződést.


Nem lakás célú helyiségek eladása I. (Bérlő esetén)

Ön, bérli az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlant. Szeretné megvásárolni. A Közgyűlés elidegenítésre való kijelölése után megtörténik a forgalmi érték meghatározása és jóváhagyása. Az ügyintéző a bérleményt megvásárlásra ajánlja Önnek, amennyiben Ön ezt elfogadja, megkötésre kerül a szerződés.

Nem lakás célú helyiségek eladása II.  (Bérlő esetén)

Ön, bérli az Önkormányzat tulajdonát képező ingatlant, viszont nem szeretné megvásárolni. A Közgyűlés elidegenítésre való kijelölése után megtörténik a forgalmi érték meghatározása és jóváhagyása. Az ügyintéző a bérleményt megvásárlásra ajánlja Önnek, amennyiben Ön ezt nem fogadja el, az ügyintéző pályázati felhívást készít, amit megjelentet a médiában. Összegyűjti a beérkezett pályázatokat, és megszervezi az eladásra vonatkozó licitálást, és megköti a nyertes pályázóval az adásvételi szerződést.

Nem lakás célú helyiségek eladása III.  (Üres ingatlan esetén)

Ön, szeretné megvásárolni az Önkormányzat tulajdonában lévő üres ingatlant. Ehhez szükség van a Közgyűlés elidegenítésre való kijelölésére. Megtörténik a forgalmi érték meghatározása és jóváhagyása. Az ügyintéző pályázati felhívást készít, amit megjelentet a médiában. Önnek ekkor van lehetősége pályázat benyújtására az érintett ingatlan megvásárlására. Az ügyintéző összegyűjti a beérkezett pályázatokat, megszervezi az eladásra vonatkozó licitálást, és megköti a nyertes pályázóval az adásvételi szerződést.
Image
Image
Image

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.

varoshaza.nyiregyhaza.hu

Impresszum  |  Adatvédelmi nyilatkozat